Talträning & röstvård

INDIVIDUELLA TALLEKTIONER

Du som har behov av hjälp med din talröst är välkommen till individuella tallektioner. Kanske har du en hes röst eller blir du lätt ansträngd när du talar inför andra människor? Kanske har du någon typ av skada på dina stämband och behöver träning för att lära dig använda rösten rätt? Oavsett dina problem, välkommen att kontakta Stage Voice så lägger vi upp individuell träning och röstvård anpassad till dig.

Talträning passar även dig som har en frisk röst.
Om du exempelvis använder rösten mycket i ditt arbete kan röstträning hjälpa dig att få en tydligare, mer stabil och uttrycksfull röst. Du som förbereder en audition kanske behöver tips inför ditt sceniska teaterprov? Sångpedagog Anna är utbildad inom drama eller musikdramatik och är van att arbeta med röstligt uttryck för både sång och teater.

KURSUPPLÄGG

En lektion är 45 min
Följande dagar och tider kan Anna Redvik erbjuda röstlektioner hos Stage Voice:
Tisdagar kl. 9-16
Onsdagar kl. 14.40, 15.40 och 20.30
Torsdagar kl. 9-16

Terminen startar 22/1 (v. 4) och pågår t o m 30/5 (v. 22).

Under dessa lov och dagar är det inga lektioner:
Sportlov v. 7
Påsklov v. 14 
1/5 – Första maj
9/5 – Kristi himmelsfärdsdag

Nya kurser i tallektioner startar varje vecka under hela terminen, så du kan börja både vid terminens start eller längre fram.
Kursen läggs upp utifrån elevens förslag om dag, tid och inriktning.

PRISER
Individuella tallektioner, 45 min
1 lektion, 750 kr
3 lektioner, 2 040 kr
5 lektioner,  3 400 kr
10 lektioner,  6 500 kr
15 lektioner, 9 450 kr
18 lektioner, 11 340 kr
8 lektioner, varannan vecka, 5 440 kr
10 lektioner, varannan vecka, 6 800 kr

RÖRFONATION OCH RÖSTVÅRD

Lina Bjarnegård Carlsson (Lina Logoped) och Anna Redvik (Sångpedagog Stage Voice) håller tillsammans i denna kurs.
Vi fördjupar oss i röstvård, talteknik och rörfonation. Kursen vänder sig både till dig som vill utveckla dina kunskaper om din sång- och talröst och till dig som har problem med din röst, t ex heshet eller otät röstklang. Kursen passar även dig som använder rösten mycket i ditt yrke.

Rörfonation är från början en finländsk röstbehandlingsmetod som numera används av både talare och sångare. Genom att bubbla med ett glasrör i ett kärl med vatten så tränas t ex en stabil röstteknik, andning, avspänning och avslappning i röstapparaten, dynamik och resonans samt en optimal stämbandsslutning.

Rörfonation fungerar utmärkt som återhämtning efter envisa förkylningar eller som inslag i din sång- eller röstträning. Metoden passar även dig som exempelvis har astma, heshet eller stämbandsskador. Många upplever att rösten blir mer dynamisk och levande med rörfonation samt att röstklangen blir djupare och mjukare.

Med röstträning ökar medvetenheten om den egna talrösten. Vi använder talövningar som tränar magstöd, luftflöde och artikulation och övar oss på att variera talläge, röstklang, röststyrka, inlevelse och uttryck. Kroppsmedvetenhet, kroppshållning och andning är också betydande moment. Vi berör även fallgropar vid felaktig röstanvändning, detta för att förekomma framtida röstproblematik.
Röstvård hjälper dig att använda rösten på ett hälsosamt sätt så att din röst blir fri och flexibel, både vid sång och tal.

Varmt välkommen till en spännande kurs!

KURSUPPLÄGG

Lördag 16/3 kl. 10.00-12.45
Fika ingår.

Varje deltagare får ett eget fonationsrör för passande röstläge.

Adress: Sjömansgatan 9, Göteborg

PRIS:
950 kr
5-8 deltagare